Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПТИЦИ ПРЕД ПОЛЕТ

16 май 2019 08:31, Николай Димитров (ГПЗЕ )
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 4 години, брой четения: 3400
Випуск 2019

Днес, на 15 май, на официална церемония под наслов „Птици пред полет“, Езикова гимназия- Сливен изпрати своите зрелостници. Абитуриентите поднесоха своята благодарност към училището, в което пет години са трупали знания, умения и мъдрост, пет години са трупали опит за живота в дома на науката- Гимназия „Зарий Стоянов“. Зрелостници от всеки клас поднесоха трогателни благодарствени слова, благодариха за търпението и подкрепата на учителите си.

„Птици пред полет сме! Само след броени дни е абитуриентската ни вечер. Ще обгърнем с поглед за последен път родното училище, ще кажем сбогом на учителите си, на класните стаи, дъската и маркера, на учебниците и тетрадките! Ще бъдем тържествени и тръпни както никога, загрижени и радостни, уверени и плахи…“; „Приятели! Вижте, сред настъпилата тишина в училищния двор, Те, учителите ни, са сред нас- те са най-истинските слънца в живота ни, защото ни показаха чрез науката пътя на Светлината! От днес ще разговаряме с тях вече като с равни, като за последен път, като пред път. Без заучени слова. Без дефиниции. Без формули. Така се говори в свещени мигове- изповедно! – това са част от мислите им, споделени в тържествения миг. Елеонора Илиева от 12в поздрави учители и училището със стихотворението „Празник на прошката и клетвата“. Слово от името на абитуриентите поднесе Снежана Митева от 12г. С песни и слова ги изпратиха ученици от 9 и 11 клас. Абитуриентите бяха поздравени от председателя на училищното настоятелство- г-н Кожлеев. Директорът на училището г-жа Кисьова изпрати абитуриентите с пожелание за здраве и постижения в света на голямата наука и връчи награди за високи постижения. Награди пълните отличници и връчи на Рафаел Кънев от 12 д наградата „Захарий Стоянов“. По традиция бе връчена и наградата на името на първия директор на Езикова гимназия- г-н Димитър Димитров, от неговия син, учителя Николай Димитров. Наградата заслужи Елеонора Илиева.

Випускът изрази възторжената си младост с десетки цветни балони. А учителите на 12 клас ги изпратиха с полета на бели гълъби, устремили се към висините.

Театър „Класика“, награден за петте години творчески труд и високи резултати на национални и международни театрални форуми, подари на училището икона на Светите братя Кирил и Методий с пожелание: „ Любима наша Гимназийо, да пребъдеш, да те има през вековете! Бъди стожер на знания и умения, на българщина, на добродетели! Бъди извор на вдъхновение! Бъди дом на таланта и огнище на творчество! Светите братя Кирил и Методий да пазят, да благославят пътя през годините на учители и ученици!“ Празникът на духа, състоял се днес в Езикова гимназия завърши с клетва на абитуриентите и с хоро на единението и приятелството.

Снимки

Водещите на празненствотоВдигането на българския трикольорПоздравлението от ЕлеонораСловото на СнежанаПрощаване със знаметоПо традиция всичко завърши с кръшно българско хоро