Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев се срещна с тенора Камен Чанев и директора на операта в Стара Загора

17 май 2019 11:41, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 711
---

Бъдещи съвместни инициативи обсъдиха на среща кметът Стефан Радев, световният тенор и почетен гражданин на Сливен Камен Чанев, директорът на Държавната опера в Стара Загора Огнян Драганов и неговият заместник Славчо Николов.

 

„Представянето на „Аида“ в Сливен на 14 юли е добро начало за една традиция в поставянето на оперни спектакли на „Туида. В Сливен има оперна публика и глад за опера“, каза Камен Чанев. Той подчерта, че крепостта е с големи възможности и те трябва да се използват за подобни културни събития. Билетите за 14 юли са на изчерпване, очаква се публика и от чужбина, информира Чанев.

 

Стефан Радев заяви, че Сливен винаги е бил културен център и един от неговите приоритети като кмет е надграждане на културния календар на общината и организирането на съдържателни събития. Той приветства всяка добра инициатива, свързана с духовността, изкуството и културата на нашия край и потребностите на публиката.

Огнян Драганов изрази готовност за работа по съвместни бъдещи проекти, тъй като Сливен има възможности за изнасяне на класически представления. Драганов е режисьор на „Аида“ от Джузепе Верди, която ще се поставя на 14 юли в Сливен, а Камен Чанев е в ролята на Радамес.