Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В сградата на Първата държавна текстилна фабрика беше открита фотографска изложба "Преоткриване на наследства"

18 май 2019 22:00, Фанина Пенева (РИМ - Сливен)
Излъчване: Регион.Ист.Музей-Сливен преди 4 години, брой четения: 973
Д-р Николай Сираков, доц. д-р Ирена Бокова и д-р Кристина Савова

Днес, 18 май - Международният ден на музеите, в сградата на Първата държавна текстилна фабрика в Сливен беше открита фотографска изложба "Преоткриване на наследства". Тя предлага нов поглед към културните наследства и нови интерпретации, и е дело на Васил Гарнизов, Людмил Христов и студенти по фотография от НБУ.

Доц. д-р Ирена Бокова от НБУ представи списание "Живи наследства", издание на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа - София. Модната колекция на облекла е с участието на д-р Кристина Савова и студенти от програма по мода от Нов български университет, вдъхновена от културни наследства.

Събитието е съвместна инициатива на РИМ „Д-р Симеон Табаков”- Сливен, НБУ и Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО - София.

Изложбата е част от програмата на "Европейска нощ на музеите" /18 май 2019 г./ и може да я разгледате в сградата на Първата държавна текстилна фабрика, пл. "Стоил Войвода" 3.

Снимки

Д-р Николай Сираков, директор на РИМ - Сливен, доц. д-р Ирена Бокова и д-р Кристина СавоваД-р Николай Сираков, доц. д-р Ирена Бокова и д-р Кристина Савова от НБУмузейни специалисти от РИМ Сливенчаст от колектива на РИМ Сливен"Преоткриване на наследства""Преоткриване на наследства"2част от колектива на РИМ - Сливенчаст от колектива на РИМ-Сливен"Преоткриване на наследства"3"Преоткриване на наследства"4