Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“ гостува в Сливен на 27 и 28 май

23 май 2019 16:09, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 724
---

Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“ (МФАФ) гостува в Сливен на 27 и 28 май.

Фестивалът стартира дейността си през октомври 2010 година в София и е първият фестивал на изкуството на анимационните филми в България от новия век. Провежда се всяка пролет през май и е едно от най-атрактивните културни събития в България.

Събитието е мост между професионалисти от цял свят и успява да покаже най-доброто от българската и световната анимация като се стреми и да стимулира творческите изяви на аниматорите от цял свят.

МФАФ „Златен кукер“ – София, играе ключова роля в анимационната индустрия като цяло, тъй като се организира от аниматори, които сами произвеждат анимационни филми, интересни за хора от различни поколения.

По време на фестивала и през цялата година, аниматорите и публиката имат възможност да присъстват на професионални майсторски класове, водени от световно известни режисьори и аниматори, на изложби, семинари, кръгли маси, презентации и впечатляващи събития, свързани с анимационното изкуство.

Всяка година фестивалът се фокусира и върху опазването на околната среда, провежда се и пътуващ фестивал в страната.

На 27 май, понеделник, от 10.00 часа в зала „Сливен“ ще бъде прожектирана селекция от анимационни филми, подходящи за най-малките жители на Сливен – децата от детските градини и начален курс. От 14.00 часа ще бъде проведен майсторски клас с участието на художник-аниматори.

На 28 май, вторник, от 17.00 часа в зала „Сливен“ ще бъде прожектирана селекция от анимационни филми, подходящи за деца и младежи на възраст над 13 години. След края на прожекциите всички присъстващи също ще имат възможността да се запознаят с начина на изработване на анимационни филми.

23.05.2019 г.

Снимки

------