Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Партньорска среща по международен проект на програма „ЕРАЗЪМ +” се проведе в Сливен

28 май 2019 19:50, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 674
---

Международна партньорска среща по проекта „Мисли глобално, действай локално, за да се гарантира успеха на всеки“ се състоя днес в Община Сливен. Той е включен в програмата „ЕРАЗЪМ +” и има за цел осигуряване на равен достъп до квалификация и професионална интеграция за всички, да се подобрят постиженията и резултатите на учениците, за да се осигури овладяването на знания и умения и укрепване на училищното сътрудничество.

Партньори по проекта са ОУ „Братя Миладинови“ - Сливен, Начално училище ,,Босежур” - Дезирад, Франция, Основно училище № 1- Банеаса, Румъния, Детска градина в Бе Мао – Дезирад, Франция.

Срещата откри председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, който запозна чуждестранните гости с основните функции и дейности на местния парламент. Част от културните инициативи в Сливен и дейността на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедния бяха представени от председателя й Соня Келеведжиева и общински съветници.

В партньорската среща взе участие и заместник-кметът Пепа Чиликова, която изтъкна като основен проблем в образователния процес задържането на децата в училище. „Надявам се да почерпим опит от вашите добри практики в образователната система и социалното приобщаване”, заяви Пепа Чиликова. Тя пожела на всички участници ползотворно сътрудничество и постигане на високи резултати по проекта.

От своя страна гостите изразиха задоволството си от доброто посрещане и гостоприемството на домакините.

Изборът на приоритети в този проект е в съответствие с европейската цел за намаляване на отпадането от училище, подчертана в стратегията ,,Европа 2020”.

24-месечният проект ще приключи в края на август 2020 г. Основен координатор е Начално училище „Босежур“ – Дезирад, Франция.

28.05.2019 г.

Снимки

---