Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Детска програма "Ваканция в музея" в Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" - Сливен

03 юни 2019 21:00, Фанина Пенева (РИМ - Сливен)
Излъчване: Регион.Ист.Музей-Сливен преди 4 години, брой четения: 962
Миглена Маринова - музеен педагог в РИМ-Сливен

Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" - Сливен за поредна година организира детска програма "Ваканция в музея" с образователна и творческа част "ТЪРСАЧ! ОТКРИВАТЕЛ! РЕСТАВРАТОР! ТВОРЕЦ!".

През първия ден участниците се запознаха с институцията музей, дейността на специалистите по отдели - История на България XV-XIX век , Нова и най-нова история, Археология, Етнография. Децата се докосваха до исторически ценности от фондовете на музея - издание на Рибния буквар, часовника на Панайот Хитов и др.

На 4 юни учениците се запознаха с живота и вярванията на траките, разгледаха експозицията на Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" - Сливен. Участваха в образователни игри, свързани с музейните експонати, с бита и ритуалите на най-древните обитатели на нашите земи.

На следващия ден децата посетиха сградата на Първата държавна текстилна фабрика, където се запознаха с дейността на уредника от Научен архив и отдел "Фондове" в РИМ-Сливен.

След разказ на археолога те влязоха в ролята на археолози с играта "Търсене на съкровища" на импровизиран археологически терен.

През четвъртия ден от музейно-образователната програма "Ваканция в музея" учениците се запознаха с работата на реставратора. Той им разказа как превръща откритите при разкопки предмети в експонати, а след това децата имаха възможността да реставрират няколко глинени съда. Разгледаха представените изложби, дело на музейни специалисти от РИМ-Сливен, както и гостуващата фотографска изложба "Преоткриване на наследства" на Нов български университет.

На 7 юни 2019 г., петък, детската програма "Ваканция в музея" продължи със занимания по моделиране с глина. Децата използваха въображението си и изработваха различни съдове, а работейки се дискутираше работата с глина в миналото и днес. Освен това всеки от участниците украси своя открит предния ден и реставриран съд, измисляха и разказваха истории от първо лице за всеки предмет.

 

Снимки

Миглена Маринова - музеен педагогДора Пондалова - РИМ СливенДора Пондалова - уредник в РИМ СливенМария Кирова - отдел" История на България XV-XIX в."Мария Кирова - отдел "История на България XV-XIX в."Мария Кирова- уредник в РИМ-Сливенотдел "История на България XV-XIX в."Мария Кироваотдел Археологияотдел "Археология"игриигри на двораОтдел "Нова и най - нова история" Отдел "Нова и най-нова история" Веселина Янакиева - Главен Уредник3юни2019г.машиназатвърждаване на знаниятазаниманиязанимания в музея4юни4юни20194юни2019г4юни2019г.Директорът на РИМ-Сливен - Николай СираковДиректора на РИМ - Сливен Николай СираковМиглена Маринова4 юни 2019г.4 юни 2019 г.пъзелготов пъзелигриигри на педагогаработни листиВитан СтояновНаучен архив5-ти юни5-ти юни 2019 гМиглена Маринова - музеен педагогархеолозиМиглена Маринова - музеен педагог в РИМ-Сливен5 юниигри на дворарисуванерисуване 5 юнидейност на археолог5 юни 2019 гизложби на музейните специалистиизложба Спасените реликвиизложби на музейните специалисти в РИМ-Сливенизложба на НБУфотоизложба на НБУигри с педагогаМиглена Маринова - музеен педагогМиглена Мариноваработа с реставраторреставратор - Бойко Банчевреставрационно ателие - Бойко Банчев6 юни 2019 г6 юни 2019 г.6 юни 2019 год.6 юни - четвърти денТворческа работилницамоделиране с глиназанимания с глинаМоделиране с глинапредмети от глинаукрасяване на съдоветеукрасяванеукрасяване на съдмузейният педагог