Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЕКСКУРЗОВОДЪТ СБЪДВА МЕЧТИ

04 юни 2019 21:32, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 4 години, брой четения: 1697
Den ekskurzovod1

Във вторник в зала „Графити“ на „Национал Палас“ се състоя форумът „Аз съм Вашият екскурзовод“, организиран от Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Идеята бе да се представи пред седмокласници, техните родители и местната общност професията „Екскурзовод“, която е част от приема на училището за новата учебна година. Гост на събитието бе старши експертът по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионалното управление на образованието Кристиана Станкова.

В началото няколко ученици „влязоха в роли“ на гидове, а двама техни приятели, както и доброволката от Китайската народна република Джени – на гости от далечни страни. Изчерпателно и с вдъхновение бяха представени забележителностите на любимия Сливен в картини и текст. След хвърлената от аматьорите ученици ръкавица, думата взеха професиионалистите. За своята професия говориха Петя Димитрова, екскурзовод в Регионалния исторически музей и Живко Семитев, екскурзовод в „Дорис Травел“ ЕООД. Те споделиха мотивите си да изберат тази професия, удовлетворението, което тя им носи, приветстваха появата ѝ в учебната програма на хуманитарната гимназия. Отбелязаха значението на туризма не само като проспериращ стопански отрасъл, но и желанието на все повече хора от близо и далеч да пътуват, да посещават различни дестинации, да се отдават организирано на заслужена почивка. Припомниха и най-кратката дефиниция за туризма като средство за сбъдване на мечти, повод да изберем заглавието на този текст.

Неотдавна, в световния ден на социалната работа, гимназията проведе и форум: https://hg.sliven.net/index.php?id=285646 , чрез който информира бъдещите осмокласници и техните родители за възможността през новата учебна година в ПХГ „Дамян Дамянов“ да изучават и професията „Сътрудник социални дейности“, популярна в обществото като социален работник. Традиционно, за новата учебна година училището ще приеме и една паралелка с профил „Хуманитарни науки“.

Снимки

Den ekskurzovod2Den ekskurzovod3Den ekskurzovod4Den ekskurzovod5Den ekskurzovod6Den ekskurzovod7