Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Музейно-образователната програма "Ваканция в музея" в РИМ-Сливен приключи с първа група

14 юни 2019 20:55, Фанина Пенева (РИМ - Сливен)
Излъчване: Регион.Ист.Музей-Сливен преди 4 години, брой четения: 622
РИМ-Сливен

Днес бе последния ден за първа група от музейно-образователната програма "Ваканция в музея". Уредник от отдел "Нова и най-нова история" в РИМ-Сливен запозна децата с миналото на пожарната команда, създадена през 1879 г. , разгледаха снимки на пожарната команда от 30-те години. На път към Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - гр. Сливен се спряхме и на часовниковата кула, строена през 1808 г. Тази кула в определени периоди от време е използвана и от пожарната команда като ориентир и наблюдателница.

Г-жа Дарина Иванова от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- гр. Сливен разказа на децата за действащата в момента пожарна команда в града и проведохме дискусия на тема „ Правилата и нормите за пожарна безопасност“. Децата се запознаха отблизо с работата на пожарникарите.

С голяма емоция и радост наблюдаваха демонстрациите им и затвърдиха познавателния си опит!

МИЛИ ДЕЦА, ВЕСЕЛО ЛЯТО С МНОГО УСМИВКИ И ИГРИ ВИ ЖЕЛАЕ ЕКИПА НА РИМ - СЛИВЕН!

 

Снимки

рисунки на децата14 юни 2019 г.Ваканция в музеяигри на дворачасовниковата кулаотдел "Нова и най-нова история"отдел "Нова и най-нова история" РИМ Сливенотдел "Нова и най-нова история" РИМ - Сливенснимки от отдел "Нова и най-нова история"стари снимкиснимка от отдел "Нова и най-нова история"пожарната командадецата в пожарната командадецата с музейния педагогобща снимка в пожарната14/06/2019пожарната забавлениеПожарна безопасностобучениепожарната пожарната в Сливен