Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител поздрави пожарникарите за професионалния им празник

16 септември 2019 18:23,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 567
Екип на РД "ПБЗН" със специализиран автомобил по време на демонстрация

Областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес до служителите и директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Владимир Демирев послучай празника им. В него се подчертава, че съставът на дирекцията действа професионално и адекватно в тежки ситуации и не е позволил да бъдат застрашени здравето и имуществото на гражданите. Изразява се благодарност за всеотдайността, с която пожарникарите изпълняват служебния си дълг в полза на обществото. Чавдар Божурски отправя пожелания за здраве и успехи на уважаваното поприще.

Екипите и ръководството на РД „ПБЗН” посрещнаха професионалния си празник на 14 септември на терен, след близо две денонощия борба с огнената стихия, която избухна над Котел. В кризисната ситуация им помогнаха техни колеги от съседни служби, военно формирование 22 220 – Сливен, военни екипи от Ямбол, горски служители, екип с хеликоптер от авиобазата в Крумово.

Първият събор на пожарникарите в България се провежда на 14 септември 1905 г. Сред 17-те учредители е и сливенската дружина. След известно прекъсване традицията огнеборците да честват професионалния си празник на Кръстовден е възстановена с решение на правителството през 1995 г.