Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЧЕТВЪРТА ДОБРОВОЛКА ОТ КИТАЙСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА ЩЕ РАБОТИ В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

17 септември 2019 07:29, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 4 години, брой четения: 1434
Sandy

От 15 септември в Сливен е доброволката Санди (Shi Sanjuan), която ще преподава китайски език и култура на ученици в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”и в Профилираната гимназия за преподаване на западни езици „Захарий Стоянов”. Освен уроците, които тя ще води, в хуманитарната гимназия е предвидено да се организират и курсове за ученици от други училища и вечерен курс за възрастни граждани на Сливен.

Санди е от Джинхуа - префектура в Източен Китай с население над 5 млн. души. В ПХГ „Дамян Дамянов” тя ще продължи работата от предходните години на доброволките Джао Паню – Пени, Тун Ячи и Джени (Cai Jiyuan). Дейността на китайските доброволци в града ни е резултат на сътрудничеството с Института „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”.

Днес Санди участва в тържественото откриване на новата учебна година и се срещна с учители и ученици. Освен часове по китайски език, предстоящата дейност на доброволката ще бъде насочена и към различни инициативи за запознаване с китайската история, култура и философия.

Желаещите да учат китайски език ученици от други училища, както и възрастни граждани на Сливен, могат в срок до 25-ти септември т.г. да заявят своето желание лично в канцеларията на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” или на телефон (044) 66 31 76.

Снимки

Sandy-2