Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител проведе работна среща във връзка с процеса на разработване на Стратегия за развитие на социалните услуги

08 октомври 2010 13:30,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1102
снимка

На 7.10.2010 г. /четвъртък/ от 11.00 ч. в заседателната зала на Областна администрация се проведе работна среща на областния управител г-н Марин Кавръков с областната работна група за планиране и разработване на Стратегия за развитие на социалните услуги в област Сливен.

На срещата присъства зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев, г-жа Венелина Богданова – експерт „Социални услуги” Техническо звено по деинституционализация към УНИЦЕФ, заинтересовани органи, лица и организации, на общинско и областно ниво, имащи отношение към развитието на социалните услуги.

Областният управител г-н Марин Кавръков отново обърна внимание на участниците в работната среща и препоръча, при разписването на стратегията и конкретизирането на социалните услуги да се има в предвид сградния фонд на закритите детски градини и училища по населените места.

За доброто протичане и резултатност от срещата, участниците се разделиха в три тематични групи по приоритетните направления на стратегията, а именно:

Приоритетно направление 1: Повишаване качеството на живот на децата и техните семействата;

Приоритетно направление 2: Социално включване на лица с увреждания, уязвими хора и общности в неравностойно положение;

Приоритетно направление 3: Грижа за старите хора.

Трите работни групи обсъдиха мерките и дейностите по приоритетните направления и цели на стратегията. В резултат от работата на групите възникнаха предложения към общините за разкриване на нови услуги.

Предложените дейности са на базата на социалните услуги, които всяка една от общините ще развива в периода 2011 – 2015 г.

До края на месец октомври трябва да бъде приета Областната стратегия за социални услуги, която ще бъде публикувана на сайта на областна администрация.

Снимки

снимкаснимка