Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се извънредно заседание на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата в общината

07 октомври 2019 18:25, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 627
---

Мерките за безопасност на движението, като превенция срещу възникването на пътнотранспортни произшествия и засиленият контрол бяха сред темите на днешното извънредното заседание на Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата. То се състоя по инициатива на зам.-кмета и председател на комисията Румен Иванов и бе по повод на зачестилите пътни инциденти по бул. „Бургаско шосе. В него участваха секретарят на община Сливен Валя Радева, директори и представители на различни институции в града и експерти от Общината.

Сред акцентите на заседанието беше представеният от ръководителя на обединената структура към Техническия университет – София в Сливен проф. Станимир Карапетков проект за реконструкция на кръстовището между бул. „Бургаско шосе“ и бул. „Илинденско въстание“. В тази връзка Румен Иванов заяви, че по този начин ще се осигури по-голяма безопасност на всички участници в движението и ще намали броя на пътните инциденти, които са приоритет в работата на комисията. По негова инициатива ще бъде извършено обследване на участъка и обсъждане на най-добрите варианти като алтернатива за ограничаване броя на произшествията. Предстои предложението да бъде актуализирано и внесено на следващо заседание на комисията.

Сред обсъдените акценти беше още необходимостта от въвеждане на промяна в организацията на движение и ограничаване на скоростта по бул. „Бургаско шосе“. Беше взето решение да бъде изградена повдигната пешеходна пътека след светофара на булеварда, в близост до намиращия се автомобилен сервиз, в посока към центъра. Ще бъде изготвен и проект за нова организация и полагане на пътната маркировка, както и възстановяване на оградните пана по цялото протежение на булеварда.

07.10.2019 г.