Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Образователният министър Красимир Вълчев бе на посещение в Сливен

07 октомври 2019 20:29, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 686
---

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев днес бе на посещение в Сливен. В града под Сините камъни той откри изцяло новата ученическа работилница в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн „Добри Желязков“. Новата придобивка е изградена по Националната програма ,,Осигуряване на съвременна образователна среда”.

Работилницата е оборудвана с 13 нови шевни машини от най-модерен клас, с капацитет за обучение на 128 ученици. По думите на директорката на гимназията Даниела Караманова в училището се обучават 302 ученици, разпределени в 14 паралелки. В 3 от тях се извършва дуална форма на обучение, благодарение, на която учениците придобиват умения в реална професионална среда.

По-късно, просветният министър посети и ОУ ,,Св. Паисий Хилендарски” в село Сотиря, където се запозна на място със започналото изграждане на нова материална база, предвидена за допълнителни класни стаи към училището.

В обиколката на министъра взеха участие и зам.-кметът Пепа Чиликова, областният управител Чавдар Божурски и началникът на РУО-Сливен Милена Чолакова.

Пред директорите и преподавателите на двете учебни заведения министър Вълчев сподели, че сред приоритетите на МОН са осигуряването на допълнителна материална база и поетапни инвестиции в различни елементи от образователната среда.

07.09.2019 г.

Снимки

---------------------