Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Омбудсманът се срещна с областния управител и отвори приемна за граждани

09 октомври 2019 16:29, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 574
Омбудсманът Диана Ковачева и областният управител  Чавдар Божурски

Омбудсманът на Република България Диана Ковачева се срещна с областния управител Чавдар Божурски по повод изнесената приемна за граждани, която бе организирана на 9 октомври със съдействието на областната администрация. В отговор на проявения от омбудсмана интерес Чавдар Божурски я информира за действията на институциите за овладяване на кризата, предизвикана от паниката сред родителите от уязвимите групи заради фалшиви слухове, че децата им са застрашени. Областният управител я запозна още с предприетите от общината и пътната полиция мерки за ограничаване на риска за пешеходците по бул.“Бургаско шосе“. Двамата обсъдиха възможностите за взаимно сътрудничество между двете институции.

 

В 13 часа, в сградата на областната администрация, започна приемът на граждани. Диана Ковачева и екипът й разговаряха с двайсет жители на Сливен и на села от общините Сливен и Котел. Омбудсманът информира, че са внесени жалби относно правата им на потребители на В и К – услуги, правата им на собственост, здравни и образователни проблеми, както и на проблеми, породени от посегателства върху собствеността и домашното имущество на граждани.

По време на визитата си в Сливен омбудсманът и екипът й посетиха единствения в страната затвор за лишени от свобода жени. Разговаряха с 50 затворнички, запознаха се с условията на материалната база, възможностите за трудова заетост, осигуряването на медицинско обслужване.

Снимки

Диана Ковачева и екипът й информираха медиите за резултатите от посещението си