Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен очаква пускане в експлоатация на новата водопроводна мрежа за квартал „Ново село-изток“ 2-а

11 октомври 2019 09:03, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 596
---

Община Сливен е пред пускане на новата водопроводна мрежа, която ще захранва квартал „Ново село- изток“2-а, местностите Хисарлъка, Среди дол и Градището от селищно образувание „Изгрев“ в землището на Сливен. Това съобщи заместник-кметът Румен Иванов.

Общината е внесла искане за назначаване на Държавна приемателна комисия за приемане на изградената водопроводна мрежа и издаване на разрешение за ползване. Желаещите да бъдат присъединени към водопроводната мрежа могат след 21-ви октомври да подават заявление по образец във ВиК, придружено с документ за собственост и скица на имота.

Румен Иванов информира, че изграждането на водопроводната мрежа е стартирало през 2011 г. и в следващите години дейностите са спирани и възобновявани. През 2015 година е заварен недовършен обект и задължения към изпълнителя. Освен това не е било възможно изграждане на водопроводната мрежа по първоначално одобрения проект. Настоящото ръководство на общината подготви извършване на поетапно строителство, за да бъде въведена в експлоатация изградената до този момент водопроводна мрежа.

„Въвеждането на етапите беше едно далновидно решение на ръководния екип на Община Сливен през този мандат. Благодарение на това сега по-голямата част от имотите ще бъдат водоснабдени и ще се реши дългогодишен проблем на хората там. Със стария проект проблемът щеше да се проточи с години. Сега изпълняваме първия етап, по който изплатихме около 400 000 лева задължения и собствениците на тези имоти могат да подават заявления за присъединяване“, каза Румен Иванов.

11.10.2019 г.

Снимка: Internet