Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

100 младежи от Сливен се включиха в „Поход за Свобода” в подкрепа на жертвите на трафика на хора

21 октомври 2019 08:55, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 631
---

За поредна година Фондация “А21 България”, в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, организиаха най-мащабната информационна кампания против трафика на хора ПОХОД за СВОБОДА, по повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора.

100 младежи от Сливен взеха участие в глобалното събитие, което се проведе на 19 октомври 2019 г. в целия свят и хиляди хора застанаха зад каузата за борба с трафика на хора. Целта на инициативата е да привлече общественото и медийно внимание върху проблема със съвременното робство и да подкрепи жертвите на това тежко престъпление.

Походът е уникално по рода си глобално събитие, което се провежда в един конкретен ден и час в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света. В рамките на събитието се популяризира Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Тази година 25 български градове осъществиха инициативата, включително и гр. Сливен, благодарение на ефективнито партньорство и взаимодействие между Фондация “А21 България”, Община Сливен, Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, Професионална гимназия по хотелилерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” и Български младежки Червен кръст – Сливен.

Трафикът на хора е престъпление срещу личността и човешките права, нарушение на общочовешките етични норми и ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие. Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им. Трафикът на хора в голяма степен засяга жените и момичетата.

21.10.2019 г.

Снимки

------------------