Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Фондация „Милосърдие“ организира благотворителен коледен базар „Сподели добро“

17 декември 2019 14:41, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 4 години, брой четения: 574
---

Благотворителен коледен базар в подкрепа на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания - Сливен се проведе днес. Той бе разположен в „Социално кафе“-Сливен.

Сред посетителите на базара бяха председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, един от заместниците му Деян Дечев и общински съветници, зам.-кметът Пепа Чиликова, които имаха възможност да избират разнообрази изделия от бижута, сувенири, коледна украса, коледни играчки и много други, изработени от потребителите в центъра.

Част от средствата за новото социално кафе в кв. „Младост“, което предстои да отвори врати за посетители са осигурени от Община Сливен. В него ще работят четири лица с увреждания от дневния център. Те преминаха курс на обучение и получиха сертификати за работник в социалното кафе. Обучението е по проект „Мило сърце“ на Фондация „Милосърдие“, чиито ръководител е Камелия Грозева. Проектът е финансиран от Обществен дарителски фонд - Сливен.

Гостите на събитието имаха възможност да слушат стихотворения и песни, изпълнени от потребителите на дома.

Дневният център за възрастни хора с увреждания в Сливен функционира като социална услуга в общността. Основните дейности в центъра са свързани с предоставяне на социална подкрепа, храна, задоволяване на ежедневни здравни, психологически, образователни, рехабилитационни и терапевтични потребности, също така и потребности от дейностите за свободното време и личните контакти.

17.12.2019 г.

Снимки

---------------