Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местният парламент ще гласува проектобюджета на община Сливен за 2020 година

29 януари 2020 13:12, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 4 години, брой четения: 424
---

На предстоящата сесия утре местният парламент ще гласува проектобюджета на общината за 2020 година. Това заяви на днешната редовна пресконференция председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

Общо 36 точки са включени в дневния ред на утрешното заседание. Няколко от тях касаят разпореждане с общинска собственост като Наредба за условия и реда за установяване жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища, Стратегия за управление на общинската собственост в периода 2020-2024 г., Годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти за настоящата година. Сред тези предложения е и утвърждаване на списъка на общинските жилища по предназначение за 2020 г.

Една допълнителна точка ще бъде включена в дневния ред. Тя касае определянето на представител на Община Сливен за участие в Общото събрание на Асоциация по ВиК в област Сливен, както и начина на гласуването му.

По думите на Митев на сесията утре предстои да бъдат избрани и съставите на обществените комисии за избор на носителите на годишните традиционни награди на Община Сливен – „Добри Чинтулов“, „Добри Желязков“, „Д-р Иван Селимински“, „Аргира Жечкова“ и наградата „Милосърдие“. Той допълни, че предстои и избор, както на състава на комисиите по символика и по стипендиите към общинския съвет, така и избор на Управителен съвет на Общински фонд „Култура“.

Местният парламент ще гласува и размера на трудовите възнаграждения на кметовете на кметства, считано от 1 януари 2020 г.

Обичайните разпоредителни сделки с общинско имущество, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи също са включени в дневния ред на сесията.

29.01.2020 г.