Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местният парламент ще гласува Програмата за управление на Община Сливен

26 февруари 2020 13:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 492
---

Едно допълнително предложение ще разгледа утре Общинският съвет в Сливен на редовната си сесия. С това точките от дневния ред стават общо 45, заяви по време на днешната пресконференция заместник-председателят на местния парламент Деян Дечев, който днес заместваше Димитър Митев. Председателят на Общинския съвет и кметът Стефан Радев са в София, където в момента се провежда първото за мандата заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

Сред тях са определяне на представител на Община Сливен за участие в Регионалната асоциация на общини „Тракия“, учредена за сътрудничество, обща икономическа политика, планирането на региона и евроинтеграция, както и приемане на Програмите за управление на Общината, мандат 2019-2023 и за развитие на туризма за 2020 година.

В хода на утрешната сесия предстои да бъдат гласувани още културният календар на общината, Програмата за насърчаване на използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива за периода 2020-2023 г., даването на съгласие Общината да участва с проекти по европейски програми, а също и Отчета за дейността на Общинския съвет за второто шестмесечие на 2019 г.

Общинските съветници ще разгледат и гласуват още разпоредителни сделки с общинско имущество, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи на граждани.

На днешната пресконференция присъстваха още Веселина Тонева, зам.-председател на Общински съвет-Сливен, председателите на Постоянните комисии по образование, наука, култура и вероизповедания Лидия Димитрова и по опазване на околната среда, туризъм, селско и горско стопанство Тодор Братанов.

26.02.2020 г.