Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна кампания за набиране на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност

26 февруари 2020 16:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 531
---

Начало на кампания за набиране на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност обяви Министерството на труда и социалната политика. Програмата се осъществява на територията на всички общини в страната и се реализира в два компонента.

Компонент 1 е „Достъпна жилищна среда“. Той е за финансиране изпълнението на инвестиционни проекти за изграждане на достъпна среда в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства, която се ползва безвъзмездно и по нестопански начин.

Компонент 2 е „Лична мобилност“ и предвижда приспособяване на лично моторно превозно средство, необходимо за осигуряване на мобилността на човек с трайно увреждане.

Човек с трайно увреждане може да кандидатства в рамките на годината и по двата компонента, но поотделно с две отделни заявления, към които е необходимо да приложи и издадено от Дирекция „Социално подпомагане” писмо за подкрепа.

Срокът за подаване на предложенията от кандидатите е в периода от 12 февруари до 12 май включително на хартиен и на електронен носител.

Писмото за подкрепа се издава от Дирекция „Социално подпомагане” по настоящ адрес на човека с увреждане след отправено писмено искане. В срок до 3 дни се извършва проверка на декларираните в искането обстоятелства за всички посочени лица, като се използват наличните способи за получаване на информация. Писмото за подкрепа се издава в два екземпляра от директора на ДСП веднага след извършената проверка. Единият екземпляр се предоставя на лицето, отправило искането, а вторият остава в Дирекцията.

Подробна информация за условията и документите за кандидатстване по Програмата е публикувана на интернет страницата на министерството www.mlsp.government.bg, секция „Политика за хората с увреждания“, рубрика „Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност“ https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=POLICIESI&lang=&I=796.

 

Снимка: МТСП

 

26.02.2020 г.