Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В област Сливен няма да се „вадят“ пътища от републиканската мрежа

27 февруари 2020 16:54, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 558
Момент от срещата

Четирите общини в област Сливен нямат искания за промяна в действащата схема на републиканската пътна мрежа на територията на областта, за която се плаща винетна такса. Към момента не е налице необходимост от отпадането на винетките за определени участъци, тъй като не са засегнати интересите на местното население. В същото време общините не разполагат с достатъчен финансов ресурс, с който да обезпечат поддръжката на тези участъци.

С това становище приключи работна среща на 27 февруари, чийто домакин бе областният управител Чавдар Божурски. Тя се проведе по настояване на директора на Областното пътно управление Митко Иванов. В нея участваха кметът на община Сливен Стефан Радев, кметът на община Твърдица Атанас Атанасов, зам.кметът на община Нова Загора Ивайло Енев и секретарят на община Котел Христо Карабекиров.

Републиканската мрежа в Сливенска област обхваща пътища с обща дължина от 578 км, като 42 км от тях представлява сливенският участък от автомагистрала „Тракия“. От 1 март влиза в сила новата тол такса. Тя важи за автомобилите над 3,5 тона. В обхвата й попадат сливенският участък на автомагистрала „Тракия“, както и сливенските участъци на двата първокласни пътя - І–6 и І-7, с дължина съответно от 48 и 30 км.