Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДЕНЯТ НА ЕКСКУРЗОВОДА В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

28 февруари 2020 15:38, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 4 години, брой четения: 1275
ekskurzovod-1

Международният ден на екскурзовода се отбелязва от Световната федерация на екскурзоводите на 21 февруари още от 1990 година. През тази учебна година в Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов” за пръв път започна обучението си професионална паралелка с професия „Екскурзовод”.

На 28 февруари учениците от VIIIб клас отбелязаха своя професионален празник с участието си в състезание „Денят на екскурзовода”. Разделени на два отбора, те трябваше да покажат знанията си и да разкажат за повече и по-малко известни туристически обекти в България. Гости на състезанието бяха съучениците им от VIIIа клас, които също имаха възможност да отговарят на въпроси към публиката.

Професията на екскурзовода е любопитна, желана и модерна. Свързана е с много пътувания, но и с непрекъснатия стремеж към професионално израстване и самоусъвършенстване. Доброто владеене на чужд език не е достатъчно за успешна реализация, необходими са солидни познания по история, география, умения за създаване на контакти с разнородна публика, широка обща култура и ерудираност.

Честит празник на екскурзоводите, с пожелания за вдъхновение и щастливи туристи!

Снимки

ekskurzovod-2ekskurzovod-3ekskurzovod-5ekskurzovod-6ekskurzovod-7ekskurzovod-7ekskurzovod-8ekskurzovod-9