Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съобщение от Областния кризисен щаб

05 март 2020 15:52,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 557

Във връзка с получените в Областния кризисен щаб запитвания от граждани на Сливен и областта, пристигнали от държави с регистрирани случаи на коронавирус, съобщаваме следното:

 

Граждани и организации могат да задават своите въпроси относно COVID-19 денонощно на телефонен номер 02 807 87 57, разкрит от Министерството на здравеопазването.

При пристигане от континентален Китай, Италия, Ислямска република Иран и Република Корея, във връзка с повишения брой на регистрираните в тях случаи на коронавирусна инфекция, гражданите трябва да уведомят личните си лекари, да уточнят начина на връзка в работно и при нужда - в извънработно време и да започне 14-дневна домашна карантина. Уведомяването на личните лекари да става по телефон или мобилно приложение, за да се избегне прекия контакт, с превантивна цел.

По телефона хората трябва да потърсят съдействие от личните си лекари и при наличие на симптоми – висока температура, затруднено дишане, кашлица и др. От своя страна общопрактикуващите лекари при необходимост ще се свържат със структурите на Центъра за спешна медицинска помощ, ангажирани с отвеждането на пациента с линейка до инфекциозно отделение за оказване на болнична медицинска помощ.

Лицата, които нямат личен лекар, след пристигане от рискова държава по отношение на настоящо предаване на COVID-19, могат да подадат информация на телефонен секретар 044 616 200 в Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Сливен. Информацията трябва да съдържа следните данни: имена, адрес на местопребиваване в следващите 14 дни, държава, от която пристигат, телефон/ e-mail за обратна връзка с РЗИ-Сливен. От здравната инспекция отправят молба към гражданите предоставеният телефонен номер да се използва само по този повод.

В сайтовете на Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция е публикувана информация за симптомите, диагностиката, превенцията на вирусното заболяване, за нужното поведение при пътувания от и за държави с регистрирани случаи на коронавирус.