Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна санирането на блок 9 на улица „Шести септември“ в Сливен

18 май 2020 12:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 588
---

Санирането на 51-я, последен блок от Националната програма за енергийна ефективност започна днес. Официалният старт на строителните дейности даде кметът Стефан Радев, който сподели пред жителите на блока, че се наблюдава все по-голям интерес и одобрение на Програмата за саниране. На въпрос дали се очаква тя да бъде отново отворена за кандидатстване, кметът отговори, че е представял становището си пред Националното сдружение на общините в България. Той оцени Програмата като ефективна антикризисна мярка, тъй като ангажира широк обхват от работещи в цялата страна и все по-голям брой на възползвалите се от нея.

От своя страна жителите на блока не скриха задоволството си и изразиха готовност да сътрудничат на строителите по време на ремонтните дейности.

Към момента броят на изцяло завършените обновени жилищни сгради е 42.

На обекта предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.

Срокът за изпълнение е 170 календарни дни.

18.05.2020 г.

Снимки

---------