Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От 22 май детските ясли и градини могат да приемат деца

19 май 2020 13:49,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 509

До 21 май детските ясли и детските градини остават затворени, гласи нова заповед на здравния министър. След тази дата тези заведения могат да приемат деца.

В същата заповед се указва на кметовете на общини да създадат организация за работата на детските ясли и градини съобразно спецификите на съответната община, като се спазват противоепидемичните мерки и указанията от Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

На общините е даден срок до 1 юни да организират възобновяването на дейността на посочените детски заведения. По-рано днес, 19 май, министърът на образованието Красимир Вълчев и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев отправиха апел към родителите при възможност децата им да останат вкъщи, да не ги водят на ясла и градина, тъй като опасността от вируса не е отминала. Посещението в ясла и градина няма да е задължително и няма да е обвързано със семейните и социални помощи.

По заповед на здравния министър родителите ще подписват декларация за информирано съгласие, като заявяват, че са запознати с всички мерки в градината и доброволно желаят детето им да посещава ясла или градина. Между децата вътре в групите не може да има дистанция, но дистанция ще се спазва между децата от отделните групи. Учителите и персоналът ще спазват дистанция помежду си и ще бъдат с предпазни маски за лице.

Файлове

Заповед 270 от 19.05.2020 г. [120KB]

Portable Document Format File