Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обявява се конкурс за есе „От медвенските пасища до председателството на Народното събрание“

19 май 2020 14:44,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 544

Сливенската областна администрация, община Котел, историческият музей в Котел и кметството в село Медвен обявяват конкурс за есе на тема „От медвенските пасища до председателството на Народното събрание“. Конкурсът е посветен на живота и делото на революционера, политика, публициста, писателя Захарий Стоянов. Целта е да се поощри интереса на учениците от средните училища към епохата на Възраждането и бележития българин, роден в Медвен.

Право на участие имат ученици от 9 до 12 клас, като всеки работи с научен ръководител – учител по история, български език и литература или музеен работник. Участниците имат право да се спрат на определен период от живота на Захарий Стоянов, като изберат свое заглавие, или да работят по обявената тема. Есетата трябва да бъдат изпратени до 20 юни на адреса на областната администрация: Сливен, ул. „Д.Добрович“ 3. Награждаването ще се състои на 25 юли в с.Медвен.

Конкурсът се организира за втори пореден път. През тази година се навършват 170 години от рождението на автора на „Записки по българските въстания“.

Подробности за регламента, изискванията към участниците и техните творби – в прикачения файл.

Файлове

Регламент за конкурса [19.4KB]

Microsoft Word Open XML Document