Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Детските градини и яслите в Сливен отварят на 29 май

22 май 2020 14:37, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 521
---

Детските градини и яслите в Сливен ще заработят от 29 май, стана ясно по време на среща на кмета Стефан Радев с директорите на детските заведения. Дотогава те ще бъдат заредени с необходимите хранителни продукти и дезинфекционни препарати и предпазни средства, за да могат да заработят в пълна готовност. До края на следващата седмица педагогическият и непедагогическият състав също ще бъде готов да започне работа.

В момента тече обезпаразитяване и почистване на дворните пространства и откритите площадки, съгласно всички предписания в заповедта на министъра на здравеопазването. Предвидена и периодична дезинфекция в детските градини.

По време на разговора стана ясно още, че по предварително проучване е установен по-малък брой деца, които в началото ще посещават детска градина. В тази връзка кметът Стефан Радев коментира, че на този етап по-ниският брой на посещаемост е добър вариант и той трябва да нараства плавно, тъй като опасността от разпространение на вируса още не е отминала. В същото време и персоналът в детските заведения ще успее да оптимизира и прецизира работата си, съгласно задължителните предписания.

Очакваният брой на малчуганите в група е до 16 деца, като ще се прилагат всички противоепидемини мерки, както и повече занятия и игри на открито. По заповед на здравния министър родителите трябва да подпишат декларация за информирано съгласие, че са запознати с предприетите мерки в градината и доброволно желаят детето им да посещава детска градина и ясла.

Към момента е приключило и пълното обновяване на една от детските градини в Сливен, а на една от яслите предстои завършване на ремонтните дейности, за което директорите на заведенията използваха случай да благодарят за подкрепата и успешната съвместна работа на Община Сливен в лицето на кмета Стефан Радев.

„Въпреки условията, в които живеем в момента, трябва да се борим и да преодоляваме трудностите. Важно е да се подобрява средата за израстване и възпитание на нашите деца. Работихме дълго по този проект и се радвам, че го осъществихме, с което отговорихме на очакванията и потребностите на хората“, заяви в заключение Стефан Радев.

22.05.2020 г.

 

Снимки

---