Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отлагат се номинациите за приз „Майчино сърце“

01 юни 2020 16:32,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 470

Приз „Майчино сърце“ няма да бъде връчен през юни, както досега, заради епидемичната обстановка в страната.

Наградата е ежегодна и се присъжда за приемна грижа. Връчването става за Първи юни, на празник в областната администрация. Церемонията тази година ще бъде отложена, тъй като разпоредените противоепидемични мерки не позволяват обективно да се оцени работата на приемните семейства.

Призът е учреден в Сливен по съвместна инициатива на сдружението с нестопанска цел „Демократичен съюз на жените“, фондация „Рози“, сдружението с нестопанска цел „За социални и духовни дейности“ и областната администрация. Целта е да се популяризира приемната грижа и да бъдат подкрепени усилията на семействата, приели да отглеждат и възпитават в домовете си деца, лишени от родителски грижи.

„На Международния ден на детето поздравяваме и всички родители, които отдават сърце и воля за децата си – децата на България. Поздравяваме и всички приемни майки от община Сливен за тяхната всеотдайност, любов и грижа за отглеждане и възпитаване на децата в нужда! Пожелаваме на всички здраве и сили. Поклон пред всеотдайността Ви, родители! Весел празник, деца“, пожела председателят на УС на СНЦ „Демократичен съюз на жените“ – Сливен Соня Келеведжиева от името на съучредителите на отличието.