Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Радев участва в онлайн дискусия „Мерки и възможности за преодоляване на последствията от Ковид-19“

16 юни 2020 16:36, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 2168
Stefan Radev

Кметът Стефан Радев се включи в онлайн дискусия „Мерки и възможности за преодоляване на последствията от Ковид-19“, организирана от Постоянна Ромска Конференция. На нея той подчерта, че за реална интеграция на ромското общество, трябва да се работи в сферата на образованието и в инфраструктурата в тези общности.

 

„Един топъл обяд решава конкретен проблем, но не може да интегрира даден човек. Нашата задача е хората да получат образование, да имат достъп до пазара на труда, до добре платени работни места и тогава няма да се налага някой на някого да носи топъл обяд“, обясни Стефан Радев и допълни, че трябва да има целенасочено финансиране в тази посока. По думите му, ако няма допълнителни средства за целта, процесът за приоритизиране на разходите, ще насочва ограничените средства към други места.

 

„Решението, според мен, е да има отделен фонд, който да адресира конкретни териториални проблеми“, каза още Радев.

 

Той смята, че ако се инвестира в образованието и в образователната инфраструктура, след години ще има едно поколение, което може да заема добре платени работни места.

 

„Това ще подкрепи и нашата икономика, това ще представлява и най-реалната интеграция на тези хора в обществото“, категоричен е кметът Стефан Радев.

 

Той благодари на Постоянна Ромска Конференция за доброто сътрудничество в борбата срещу коронавируса.

 

Дискусията днес е продължение на стартиралия през май дебат на европейско ниво за ролята на ромите във възстановяването на Европа. В нея участваха заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, експерти, кметове на общини и населени места и ромски организации.

 

16.06.2020 г.