Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В областна администрация Сливен се проведе традиционна работна среща с представители на ЕВН България и политическия кабинет

17 ноември 2010 17:29,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1159
снимка

На 17.11.2010 г. в областна администрация Сливен се проведе работна среща с представители на ЕВН България и политическия кабинет за отчитане на подготовката на компанията за зима 2010/2011 и инвестиционната и ремонтна програма на дружеството за следващата 2011 г.

На срещата присъстваха г-н Кристиян Вайтер - председател на Управителния съвет на ЕВН България, г-н Волфганг Хумер - заместник-председател на УС на електроразпределителното дружество, инж. Костадин Величков - Ръководител Координация външни организации и г-н Михаил Томов- член на Управителния съвет на ЕВН България.

Посещението на ръководството на ЕВН в Сливен е по тяхно желание и вече е традиционно в края годината и предстоящите коледни празници.

Г-н Волфганг Хумер информира областния управител , че до 30 юни 2010 г. е направена инспекция на всички съоръжения и при забелязани нередности те са отстранени своевременно преди започване на зимния сезон. Подменени са над 5 000 стълба. За проследяването на проблеми в системата над 120 обекта се наблюдават дистанционно. Изградена е вътрешна диспечерска мрежа. Подменени са 20 KV кабели, превантивно в големите градове.

Основните приоритети на дружеството през 2011 година са повишаване сигурността на захранването и подсилване на мрежата, намаляване на загубите в мрежата и подобряване на инфраструктурата /нови коли, сгради и IT техника/ .

В инвестиционната и ремонтна програма през 2011 година се предвижда да се усвоят около 113 милиона лева, от които за област Сливен около 4 милиона лева, като е възможно увеличение. Ако инвестициите се вземат впредвид при тарифите и цената на ел. енергията. Основен фокус през следващата година ще е ремонта и реконструкцията на въздушните електропроводи 20 KV, подмяната на кабелите, реконструкцията на мрежата с ниско напрежение и изнасяне меренето на границата на собственост в КЕЦ Нова Загора и КЕЦ Сливен.

На срещата областният управител г-н Марин Кавръков благодари за направената инвестиция в с. Жеравна, където цялата електро преносна мрежа е вкарана под земята с оглед статута на селото като архитектурен резерват. Той предложи компанията да помисли и отдели средства за подмяна мрежата и ел. таблата в селата Катунище, Ичера и Медвен, които също са архитектурни резервати. Реализирането на това предложение ще е визитната картичка на ЕВН в България.

На срещата той представи енергийната стратегия на областна администрация и заложените цели за реализиране на проекти в областта на ВЕИ за постигането на 200 MW зелена енергия в областта.

Областният управител отправи покана за участие на компанията в предстоящата кръгла маса в понеделник на тема „Качественото професионално образование в училищата в област Сливен - споделена отговорност”.

Той сподели своето искрено желание, да се ангажират местни фирми в изпълнението на инвестиционната програма с огледа да се използва местна работна ръка.

Той препоръча да се установи по бърза и ефективна комуникация с Управителния съвет на ЕВН България и областна администрация за обмен на сигнали от граждани.

Областният управител предупреди за евентуални проблеми, които ще възникнат с изграждането на автомагистрала Тракия и съпътстващата електро преносна мрежа. Двете страни се договориха, ако възникнат такива проблеми да се решават приоритетно.

Друг проблем, който може да настъпи в Сливен е евентуалното спиране дейността на ТЕЦ –а, който в момента има над 12 000 клиента. Те ако останат без парно и топла вода ще започнат да употребяват ел. енергия за отопление. Тогава ЕВН България могат да се окажат неподготвени и това ще създаде доста неприятности на всички заинтересовани страни.

Областният управител помоли ръководството на ЕВН България, да участват при реализирането на енергийната стратегия на областта.

Г-н Кристиян Вайтер благодари на областния управител за тази изключително полезна среща и предложи в началото на следващата 2011 година да се организира работна среща и заедно да се обсъди енергийната стратегия на областта в по -дългосрочен план.

Снимки

снимкаснимка