Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенска област получи четири мобилни лекарски кабинета

30 юни 2020 16:04,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 503

Четири мобилни лекарски кабинета получи Сливенска област със заповед на Министъра на здравеопазването. Кабинетите са по педиатрия, гинекология, за обща практика и мобилен флуорограф и са предоставени безвъзмездно на Регионалната здравна инспекция в Сливен. С тях медицински специалисти и лекари по профила на дейност ще извършат профилактични прегледи и имунизации в населени места на територията на областта с голям брой неосигурени лица и лица със затруднен достъп до лечебни заведения, информира директорът на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова в писмо до областния управител Чавдар Божурски.

Процедурата за избор на лечебните заведения, с които ще бъдат сключени договори за осъществяване на дейностите, ще бъде проведена от здравната инспекция.

Прегледите ще бъдат предхождани от беседи, срещи и информационни кампании за значението на имунизациите за децата, за необходимостта от ваксиниране на населението, за значението на профилактичните прегледи, за правилното хранене и отглеждане на деца, както и за начините за предпазване от най-разпространените инфекциозни и незаразни болести и за вредата от тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол и нездравословното хранене.

Кабинетите са осигурени в изпълнение на Националния план за действие в периода 2015-2020 година и Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите.