Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пореден голям успех за наши ученици

03 юли 2020 16:20, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 3 години, брой четения: 1479
Николай Хаджистойчев

Ученици от ОУ „Елисавета Багряна” в Сливен постигнаха пореден голям успех в международно събитие. Николай Хаджистойчев и неговият брат Калоян Хаджистойчев отново прославиха училището, в което учат - този път с участието си в културния форум „Велики Преслав – история на цял един народ”. Проявата беше част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици. Организатор беше Община Велики Преслав, а патрон – вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Николай Хаджистойчев зае първо място в раздел „Стихотворение” в категорията на най-малките, а Калоян се нареди на почетното трето място в раздел „Живопис” в групата до 14 години.

Талантът на Николай и Калоян е забелязан сред 200 участници от седем държави - България, Австрия, Канада, Великобритания, Чехия, Франция и Молдова.

Николай и Калоян Хаджистойчеви са ученици в 4. и 5. клас в ОУ „Елисавета Багряна” в Сливен. Те са едни от талантливите деца във все по-предпочитаното училище в града. Участват в множество конкурси от национално и международно значение. Николай обича да пише литературни творби. Калоян се изявява с рисунки, като през последната година се увлича в дигиталното рисуване и печели немалко награди.

Поздравления, момчета! Гордеем се с вас!

Снимки

Калоян Хаджистойчев