Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Център по медиация към Окръжния съд в Сливен беше открит днес

06 август 2020 16:19, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 564
Mediaciq

В Сливен днес беше открит Център по медиация към Окръжния съд. Основната му функция е разрешаване на спорове по доброволен начин при среща на гражданите с медиатори. Кметът Стефан Радев, който присъства на откриването, поздрави всички за положените усилия такъв център да работи и на територията на Община Сливен.

„Поздравявам всички, които са участвали в планирането и изпълнението на този проект. Вярвам, че ще има успех Центърът. Това е много добра придобивка за града ни и изобщо за нашия район. Вярвам в успеха на гражданите, медиаторите и на съда. На добър час!“, каза кметът Радев.

На събитието присъстваха също председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски и заместник-кметът Стоян Марков.

Мероприятието е част от проект „Насърчаване използването на медиацията като алтернативен способ за решаване на спорове“ по Оперативна програма „Добро управление“, реализиран от Министерството на правосъдието в партньорство с Висшия съдебен съвет. С него се предоставя възможност чрез максимално достъпни и лесни за използване средства страните да се запознаят с възможностите за решаване на конкретен спор.

Центърът по медиация в Сливен е третият в страната от общо пет, разрити по този проект. Той се намира в сградата на Съдебната палата.

Снимки

MediaciqMediaciqMediaciq