Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев участва в среща с директорите на училища преди началото на учебната година

08 септември 2020 12:39, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 439
Rabotna_sreshta

Кметът Стефан Радев участва в днешната работна среща с директори на училища и Център за подкрепа на личностно развитие-Сливен, свързана с предстоящата учебна година. Организатор на форума е Регионалното управление на образованието-Сливен.

Сред акцентите на дискусията бяха насоките за работа на системата на училищното образование и задължителните предписания през учебната 2020/2021 г. в условията на COVID-19. В тази връзка кметът Радев благодари за своевременната реакция и добрата организация на педагогическата общност и на ръководствата на образователните институции, които са спомогнали за успешния обучителен процес в пандемичната обстановка.

„Убеден съм, че всичко това ви коства много усилия, много работа. В бързо променящата се и динамична обстановка, нашата страна се справи сравнително добре, в това число и образователната ни система и често сме сочени за пример сред много от европейските страни“, заяви още Стефан Радев.

По отношение на представения анализ, според който, тази година учениците от Сливенска област са постигнали по-високи резултати на националното външно оценяване и държавни зрелостни изпити в сравнение с миналата учебна година, кметът изрази надежда, че тази тенденция ще се запази и за в бъдеще, въпреки сложната обстановка.

„Убеден съм, че ще продължите отговорно да изпълнявате своите задължения и ще бъдете основният двигател на образователната система. Това е гаранция, че ще можем да се справим добре и ще продължим с усилията си, насочени в доброто възпитание и образование на децата ни“, бе категоричен Стефан Радев. Той пожела на всички спокойна учебна година, да бъде повече присъствена и още по-успешна.

В дневния ред на срещата бяха включени още изпълнение на дейностите по обхвата и задържането на деца и ученици, промени в организацията на целодневното обучение и др.

Снимки

Rabitna_sreshtaRabotna_sreshta Rabotna_sreshta