Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен приема номинации за наградата „Аргира Жечкова“

09 септември 2020 10:35, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 493
Nagrada_Argira Zhechkova

Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата „Аргира Жечкова“ за 2020 година. С нея се удостоява жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

 

Обществената комисия определя носителя на наградата „Аргира Жечкова” от постъпилите предложения на педагогически колективи, неправителствени организации и/или инициативни комитети. Предложенията, освен творческата биография на кандидата, трябва да съдържат справка за педагогическите постижения и справка за обществено-полезната дейност на номинирания, а комисията има право да изисква допълнителна информация за предложените кандидати. Правилата за организацията на работата на обществената комисия са достъпни от сайта на Общински съвет-Сливен http://obs.sliven.bg/.

 

Предложения се приемат до 16 ч. на 30 септември в Деловодството на Община Сливен на хартиен носител, както и в електронен вариант на е-mail nagrada_a_jechkova@abv.bg.

 

Наградата носи името на Аргира Жечкова, преподавател в сливенското девическо училище и инициатор за основаването през 1870 г. на четвъртото в България женско дружество „Майчина длъжност“, и се присъжда на жена педагог. По традиция наградата се връчва в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Заради въведените извънредни мерки, свързани с недопускане на разпространението на COVID-19 през 2020 г., наградата ще бъде връчена на Димитровден – празник на гр. Сливен.