Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев участва в среща директорите на детските градини в община Сливен

10 септември 2020 13:27, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 503
Sreshta_kmet

Предизвикателствата на предстоящата учебна година и насоки за работа във възпитателния процес в условията на COVID-19 обсъдиха днес на среща кметът Стефан Радев и директорите на детските градини в община Сливен.

„Тази година целият свят се изправи пред съвсем ново извънредно предизвикателство. Важното е, че се справихте добре в неочакваната ситуация, особено през първата половина на годината, когато пандемията се развиваше с бързи темпове и висок процент на заболяемост“, заяви пред присъстващите Стефан Радев. Той подчерта, че въпреки динамичните промени, не е бил допуснат епидемиологичен взрив в учебните заведения. Кметът обърна внимание и на тенденцията към спад на случаите със заразяване в общината, който се забелязва през последните седмици.

„Благодаря за положените усилия и съм убеден, че те ще продължат и занапред. Продължаваме да се борим с предизвикателството, едновременно с това ще работим и за осигуряването на сигурна и защитена среда, в която децата да получават своето възпитание и образование“, бе категоричен Стефан Радев.

„Няма да бъде лека и тази година. Наближават студените месеци, които крият нови рискове, свързани с комбинации с грипните вируси, но се надявам, че с общи усилия и добро сътрудничество, ще преминем и през това изпитание“, заяви в заключение сливенският градоначалник.

Подкрепа и поздравление за работата на цялата педагогическа общност изрази и директорът на Регионалното управление на образованието-Сливен Милена Чолакова. Тя направи преглед на предстоящите за дискусия теми в рамките на работната среща с директорите. Сред тях бяха кратък преглед на учебната 2019/2020 г., приобщаващото образование и механизъм за съвместна работа на институциите, промени в нормативната уредба, планирани дейности и приоритети през 2020/2021 г., както и акценти в предстоящите дейности по Проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“.

Участие в днешната среща взеха и зам.-областният управител Димитринка Петкова, началникът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова и представители от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ .

Снимки

Sreshta_kmetSreshta_kmet