Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Новата детска ясла в квартал „Дружба“ в Сливен посреща първите си възпитаници на 5 октомври

02 октомври 2020 16:26, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 661
Nova detska qsla

Новата детска ясла в квартал „Дружба“ е напълно готова и започва да посреща своите малки възпитаници от 5 октомври - понеделник. Тя се помещава в двора на детска градина „Детски рай“-2. Недовършен корпус към сградата на детската градина беше изцяло ремонтиран. Разкриват се две яслени групи, които са филиал на Детска ясла № 13.

Днес кметът Стефан Радев направи оглед на обекта след неговия цялостен ремонт и оборудване на помещенията, преди децата да започнат да посещават яслата.

„Удовлетворен съм, че отговорихме на потребностите на квартала за разкриване на яслени групи и заявките на родителите. В Сливен отдавна не е разкривана нова ясла и съм доволен, че го направихме и нещата се случиха. Ремонтирахме сградата, предприехме всички действия за формиране на групите и от понеделник вече в квартал „Дружба“ ще има работеща, модерна и функционална ясла“, каза кметът. Той за пореден път подчерта, че е важно да се подобряват условията за развитие и възпитание на децата.

Сградата се състои от три свързани триетажни корпуса. След ремонта в западен корпус „А“ помещенията са преоборудвани. За всяка група е обособена стая за игри – занималня с кът за хранене, спалня, гардеробна, кухненски бокс, санитарен възел. Персоналът разполага с кабинет на директора, учителска стая, кабинет за педагог, здравен кабинет с изолационно помещение, разположени на първия етаж, гардероб, санитарен възел и душ. Яслата разполага с кухненски бокс-разливна с мивка за топла и студена вода, шкаф за съдове и стерилизатор. В сутерена е обособено перилно звено. Изградени са площадки за игри на открито, оборудвани с пясъчници със сенници, комбинирани съоръжения за игра, пързалки и закрити пейки.

В корпус „Б“ се помещава кухненският блок, който е преоборудван с нови електроуреди – казан, печки, котлони, хладилници и други, за да отговаря на изискванията на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане. По този начин кухнята се категоризира с капацитет до 300 порции дневно.

Финансирането за ремонта и оборудването е осигурено от Община Сливен.

 

 

Снимки

Nova detska qsla Nova detska qsla Nova detska qsla