Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

1 ноември - Ден на народните будители

01 ноември 2020 11:46, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 3 години, брой четения: 1942
Ден на народните будители

Всеки българин се прекланя пред светлите им души, пред безусловната им решимост, че България е едно невероятно и неповторимо място, пред увереността им, че ни чака едно по-добро и по-щастливо бъдеще. От братята Кирил и Методий та чак до наши дни, тези смели хора и за миг не са спирали да вярват, че всички ние носим в сърцата, умовете и душите си техните малки, но значими зрънца на гордост, на себеотдаване и човеколюбие. Всяка година мало и голямо отдава почит пред техните идеи, мечти и дела, защото ние не само сме ги приели за наш идеи, възгледи и представи, но и непрекъснато ги развиваме и усъвършенстваме.

По повод този светъл празник, учениците от първи клас изготвиха табла и книгоразделители с портретите на народните будители.

Учениците от ЦОУД от групата на ІІ „в” и II „г” клас изготвиха постери. Децата бяха разделени на шест групи, като всяка група подреди пъзел с образа на народен будител. Пъзелите бяха изготвени на база българските банкноти, върху които са изобразени ликовете на знаменити българи. Възбудата и оживлението им непрекъснато нарастваха, докато сами се справяха с поставените задачи. За да завършат постерите, децата избраха и залепиха върху тях флайери с по пет известни факта за всеки народен будител. В края на часа всяка група представи на останалите своя постер и разказа за значимите събития, съпътствали дадения борец, работил за просвещението и националното самоосъзнаване на българския народ.

Да ни е честит Денят на Народните будители!

Снимки

Ден на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будители