Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

35 акта, 34 предупредителни протокола и 2 предписания са съставени при проверки за спазването на мерките

04 ноември 2020 10:56,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 568

Над 160 проверки са извършени от екипи на институциите, ангажирани с контрола, за спазването на противоепидемичните мерки през последните две денонощия в Сливен и областта, съобщиха от Областния кризисен щаб. Най-често констатираните нарушения са свързани с неносенето на предпазни маски в закрити площи, в това число търговски обекти и обществения транспорт, както и на изискванията за заетост на местата и дистанция в питейните заведения и заведенията за обществено хранене.

Екипи на ОД на МВР са осъществили 118 проверки на територията на областта. От тях 90 са извършени от РУ – Сливен в търговски обекти и 7 автобуса от обществения транспорт. Съставени са 11 предупредителни протокола и 32 акта за неносене на предпазни маски за лице. В РУ – Нова Загора са посетени 10 обекта, повечето – малки магазини в централната част на града. Съставени са 20 предупредителни протокола. Служители на РУ – Котел са проверили шест магазина, съставени а по 2 акта и предупредителни протокола. РУ – Твърдица е проверило 12 обекта, повечето – питейни заведения. Съставени са по 1 предупредителен протокол и акт.

На 2 и 3 ноември служителите на ОД на МВР са осъществили 865 проверки в четирите общини за спазване на предписана задължителна домашна карантина. Установени са четирима нарушители. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

Областната дирекция „Безопасност на храните“ е осъществила 28 проверки – в три производствени обекта, склад за търговия на едро, останалите са в заведения за обществено хранене. Не са констатирани нарушения. Без нарушения са приключили извършените на 3 ноември 5 проверки от РЗИ, една от които – с участието на ОД на МВР.

Дирекция „Инспекция по труда“ е посетила 17 предприятия, като в 2 от тях са открити нарушения, за които са издадени задължителни за изпълнение предписания. От „Инспекция по труда“ напомнят на работодателите, че те имат ангажимент не само да актуализират оценката на риска и да предприемат мерки за минимизирането му, но и да осъществят ефективен контрол по спазването им.

Ежедневният контрол за спазването на противоепидемичните мерки продължава. Целта е да се ограничи риска от разпространение на коронавируса.