Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

706 са активните случаи на COVID-19 в област Сливен

11 ноември 2020 14:53,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 503
coronavirus

706 са болните с коронавирусни инфекции към момента в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 53 населени места в областта, сред които са и градовете – центрове на общини. 649 от тях са в домашна изолация и провеждат лечението си под наблюдението на личните лекари. Останалите са хоспитализирани, сочат данните на ОД на МВР, която е ангажирана с контрола за спазване на карантините.

424 са болните в община Сливен, като 372 от тях са жители на града. В община Нова Загора болните са 101, като 74 са жители на града. В община Твърдица – 151, като 124 от тях – в града, като повечето от тях са инфектирани домуващи и персонал от социалното заведение за мъже с умствена изостаналост и психични разстройства. В община Котел боледуват 30 души, 8 от тях са жители на града.

61 лица от общия брой на активните случаи са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са лекар, лаборантка и две медицински сестри, които работят в различни учебни заведения. Карантиниран е един ученик, като контактен на по-рано установен случай.

За съжаление, двама души изгубиха битката с коронавируса – пациент на 72 години с придружаващо заболяване от диабет и домуващ на 61 години в Твърдица с придружаващо сърдечно-съдово заболяване. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Областният кризисен щаб благодари на гражданите, които спазват разпоредените противоепидемични мери за носене на предпазни маски, спазване на физическа дистанция и избягване на групови събирания. Личната дисциплина е от съществено значение за ограничаване на риска от разпространение на заразата и е грижа, както за собственото и за здравето на близките и околните, така и за здравето на лекарите и здравните специалисти.