Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Расте броят на заболелите лекари, сестри и здравен персонал в Сливен

25 ноември 2020 16:01,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 456
stop_covid

184 души, работещи в системата на здравеопазването в област Сливен, са диагностицирани с COVID-19 от началото на април досега, съобщи Областният кризисен щаб.

 

Сред тях диагностицираните лекари са 49, повечето – от болничната помощ, и трима стоматолози, по данни на РЗИ. Десет са инфектираните медицински фелдшери, повечето от Центъра за спешна медицинска помощ. Заболелите медицински сестри през периода са 67, санитарите – 52-ма души. Положителен резултат са дали изследванията на две акушерки от болничната помощ и лаборантка от извънболнична структура.

 

За съжаление, двама лекари-специалисти от болничната помощ изгубиха битката с коронавируса.

 

Данните сочат, че от началото на месеца досега заболяемостта сред работещите в здравеопазването тревожно расте. През ноември са диагностицирани 23-ма от общия брой заболели лекари от началото на епидемията до момента, 19 медицински сестри, 11 санитари и 2 фелдшери.

 

Областният кризисен щаб призовава гражданите към отговорност и лична дисциплина при спазването на противоепидемичните мерки, за да опазят своето и здравето на близките си, както и здравето на тези, които ежедневно спасяват човешки животи - лекари, фелдшери, специалисти по здравни грижи и медицински персонал.