Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проект „VET: качество и иновации” на Областна администрация Сливен с престижно отличие

13 декември 2010 13:50,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1281
снимка

Проект на Областна администрация Сливен, финансиран по секторна програма „Леонардо да Винчи” към европейската програма за учене през целия живот получи престижно отличие. Проект „VET: качество и иновации” попадна между класираните 10 проекта, на които бе присъден сертификат за качество. Подборът е извършен след проведена оценка, от страна на външни оценители, на успешно изпълнените 120 проекта по програмата, стартирали през 2008 г.

Отличията бяха връчени от г-жа Петя Евтимова, заместник-министър на образованието, младежта и науката на церемония, която се проведе на 10 декември в сградата на Централен военен клуб – гр. София. От името на Областна администрация Сливен наградата бе получена от г-жа Петя Качарова – началник отдел „Регионално развитие”.

Награденият проект на Областна администрация Сливен „VET: качество и иновации” имаше за цел да се повиши качеството в професионалното ориентиране, образование и обучение в Сливенска област, така че то да съответства на търсенето на пазара на труда. Проектът бе реализиран съдействието и партньорството на FIIAPP - „Международна и за Ибероамерика фондация за публична администрация и политики”, която е държавна структура под ръководството на Министерството на външните работи на централното испанско правителство.

В рамките на проекта бе проведено обучение в Андалуския институт по публична администрация – гр. Севиля, за представители на Постоянната областна комисия по заетост и служители от Областна администрация, които имат отговорности, свързани с професионалното образование и обучение.