Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се заседание на Общинската Комисия по безопасност на движението и транспорт

15 януари 2021 13:47, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 495
Общинска транспортна комисия

Общинската Комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата реши велоалеята по булевард „Георги Данчев“ от кръговото кръстовище на Розова градина до северния вход на стадион „Хаджи Димитър“ да бъде преместена върху южния тротоар на отсечката и превръщането й в алея за споделено движение. По този начин ще се удовлетворят исканията на гражданите, които настояваха велоалеята да бъде изместена от платното за движение.

„Проблемът, заради който стигнахме до това решение е свързан или с невъзможността да обясним достатъчно добре предимствата на велоалеята на платното от всички гледни точки, или прекалено голямата инертност в разбиранията и очакванията на хората и трудното приемане на промените. В случая, по този начин изградена алеята, среща сериозен отпор, макар и правилно според мен. Ако не реагираме, ще се окаже, че на сила и на инат прокарваме това решение“, аргументира се кметът Стефан Радев, който присъства на заседанието.

Решението на комисията ще бъде внесено за разглеждане на заседание на Общински съвет-Сливен.

Днес беше взето решение също да се маркира пешеходна пътека и да се поставят знаци на улицата между блокове 6 и 10 до 11 ОУ „Константин Константинов“. На заседанието беше обсъдено и прието да бъде подновена маркировката и да се освети пешеходната пътека на булевард „Георги Данчев“ до магазин „Кауфланд“. Предстои също изготвяне на проект, който ще бъде представен пред Областно пътно управление-Сливен за изграждане на пешеходен светофар на булевард „Стефан Караджа“ зад общинския пазар. Също така беше взето решение Областно пътно управление-Сливен да маркира републиканския път при пътен възел „Гавраилово“. Комисията разгледа няколко предложения за изграждане на препятствия за ограничаване скоростта на движение и единодушно беше прието, че такова изграждане е нецелесъобразно.