Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

259 души са хоспитализирани, 1 052 болни се лекуват под наблюдението на личните лекари

25 март 2021 12:02,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 466
covid-19

1 311 са активните случаи на COVID-19 към 25 март в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. От тях 259 души са хоспитализирани, 1 052 болни са под карантина в домашни условия и лечението им се провежда под наблюдението на личните лекари.

 

Заболелите са жители на 74 населени места в областта. Най-много положителни за инфекцията лица има в община Сливен – 1024, като 860 са жители на областния град. За поредна седмица най-малко болни има в община Твърдица – 25 души. Десет или над 10 диагностицирани жители има в селата Самуилово, Селиминово, Пъдарево, Крушаре, Жельо войвода. В 16 малки населени места боледуват от 5 до 10 души.

 

103-ма от заболелите са установени през последното денонощие. Сред тях са лекар, стоматолог, медицинска сестра, седем семейни двойки.

 

Част от заболелите потребители и служители в Дома за стари хора в Сливен са с изтичащ срок на назначената карантина. Епидемичният взрив, който бе регистриран в социалното заведение на 10-11 март, обхвана 57 домуващи и 16 служители от персонала. Трима домуващи починаха в първите дни на заразяването. В болница са 14 потребители и четирима служители. През последното денонощие е диагностициран служител от персонала.

 

През последното денонощие бяха излекувани 18 души.

 

За съжаление, починаха трима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 61, 67 и 72 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Правилното носене на предпазните маски, физическата дистанция, редовната дезинфекция и останалите противоепидемични мерки доказано ограничават риска от разпространение и инфектиране с вируса.