Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на Сливен обсъди с ръководството на ОД на МВР превенцията срещу изборни нарушения

23 юни 2021 11:23,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 402
Общественият ред и превенцията срещу нарушения на изборните правила бяха тема на срещата в ОД на МВР.

Областният управител Минчо Афузов се срещна в ОД на МВР с директора ст.комисар Димитър Величков и ръководния екип, за да обсъдят превантивните мерки за предотвратяване на манипулирания вот на парламентарните избори на 11 юли. „Провеждането на прозрачни и честни избори е приоритет в моята работа като областен управител, както и в работата на държавните институции, ангажирани с контрола за спазването на изборните правила. Целта е гражданите да упражнят свободно правото си на глас, както и да се редуцират до минимум нарушенията на закона“, каза Афузов.

 

На срещата ст.комисар Величков представи създадената организация за полицейско присъствие, което да гарантира опазването на обществения ред в населените места и в районите на изборните секции, както и да противодейства срещу евентуалното купуване на гласове. Специално внимание бе отделено на превенцията срещу т.нар. изборно номадство, свързано с регистрацията на завишен брой граждани на един и същ адрес в навечерието на изборния ден. Бяха коментирани конкретни казуси, които биха затруднили нормалното протичане на гласуването.

 

В срещата участваха още зам.областният управител Антоний Андонов, началниците на РУ на МВР в четирите общини, началниците на криминална и икономическа полиция в ОД на МВР.

 

Областната администрация ще продължи да работи активно с всички институции, ангажирани с изборния процес, с цел да се осигури провеждането на честен и прозрачен парламентарен вот за жителите на Сливенския регион.