Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева обсъди предстоящото Преброяване 2011 с областния управител на Сливен

27 януари 2011 15:43,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1071
снимка

На 27.01.2011 г. /четвъртък/ в областна администрация се проведе среща на ръководството на областта с председателят на Националния статистически институт доц. д-р Мариана Коцева и главният секретар Цветан Нанов. Поводът бе предстоящият старт на Преброяване 2011 през февруари.

 

Бяха обсъдени дейности на територията на Сливенска област както за популяризиране на кампанията, така и за нейното протичане. Бяха дискутирани и въпросите за новата възможност за преброяване по интернет в периода на електронното преброяване от 1 до 9 февруари 2011 г. Координация на действията между НСИ, областната администрация и общините за ефективна информационна кампания, която да предостави навременна и практически насочена информация на населението и медиите, както и разпространение на информационни материали, предоставени от НСИ чрез медиите и общинските сайтове за улеснение на хората, които ще бъдат преброени.

 

След срещата доц. Мариана Коцева и г-н Цветан Нанов дадоха пресконференция, в която участваха директорът на Териториалното статистическо бюро в Сливен г-н Антон Георгиев, председателят на областната преброителна комисия зам.областният управител г-н Христо Карабекиров и зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев.

 

Чрез регионалните медии доц. д-р Мариана Коцева запозна жителите на областта с етапите на преброяването, като акцентира колко по-малко време ще е нужно за обработката на данните, ако повече хора се преброят по електронен път. Тя поясни в отговор на журналистически въпрос, че преброителите са обучени и при посещение в домовете ще представят служебна карта със снимка. Ако все пак гражданите се съмняват, ще имат възможност на единен телефонен номер за цялата страна 0 700 16 310 на цената на един градски разговор да проверят дали лицето е в списъците на одобрените преброители за региона. Тя поясни още, че има договорено сътрудничество с органите на реда за безпрепятствено протичане на дейностите и апелира медиите да информират ТСБ и Областната преброителна комисия, ако констатират някакви нередности. Доц. Мариана Коцева говори и за сигурността на събраните данни по време на преброяването и подчерта, че няма случай в историята на преброяването данни да се използвани за други цели, освен за целите на статистиката.

За улеснение на гражданите в центъра за административно обслужване на областна администрация е поставен компютър с интернет и всеки желаещ гражданин може да се възползва от възможността да се преброи по интернет.

 

 

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимка