Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областните управители на област Сливен участваха в среща на областните управители в Ямбол

28 януари 2011 14:25,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 995
снимка

На 28.01.2011 г. /петък/заместник областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров участваха в работна среща в Ямбол на областните управители от 28 – те области в страната.

На срещата бяха дискутирани ефективното усвояване на средствата от Европейския съюз и оперативните програми, предстоящото преброяване, подробности за подготвяните от кабинета законопроекти, които засягат пряко работата на областните администрации, както и текущи административни въпроси.

Министърът по управление на европейските средства г-н Томислав Дончев представи концепцията си относно начините за ефективно усвояване и управление на средствата от Европейския съюз за социално и икономическо развитие на областите в България. Беше отчетено, че възможностите, които предоставят оперативните програми на ЕС, могат да подпомогнат областните управители в провеждането на ефективна държавна политика в поверените им региони.

На организацията на предстоящото национално Преброяване – 2011 и важността на резултатите от него се спря доц. Марияна Коцева, директор на Националния статистически институт. Тя подчерта значението на електронното преброяване и призова всички държавни структури по места да бъдат насърчени да се преброят по Интернет.

Заместник-министърът на регионалното развитие г-жа Екатерина Захариева представи подготвяните промени в Законите за държавната собственост, обществените поръчки и публично-частното партньорство. В дискусиите по актуални теми от работата на областните администрации се включиха г-н Росен Желязков - главен секретар на Министерския съвет и г-жа Румяна Бъчварова - началник на кабинета на министър-председателя г-н Бойко Борисов.

Снимки

снимкаснимка