Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на община Котел поздрави пожарникарите с техния професионален празник

14 септември 2023 10:49, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 301
Кметът на община Котел поздрави пожарникарите с техния професионален празник

В навечерието на професионалния си празник, огнеборците от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Котел свикаха своето традиционно тържествено събрание. Да уважат професионалния им празник, на срещата присъстваха кметът Коста Каранашев, гл. инспектор Димитър Сяров, началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ към РДПБЗН“-Сливен и ветерани от органите за ПБЗН – Котел.

 

„Отговорност, доблест, мъжество. Жертвоготовност и отдаденост – са само малка част от качествата, които притежавате като огнеборци. Вашата професия е достойна за уважение и е повод да се гордеете с нея. Тя се ползва с високо обществено доверие в община Котел, което е и оценката на обществото към професионализма Ви. Пожелавам Ви все така с дълбоко чувство на отговорност да изпълнявате служебните си задължения, които изискват силна психика, воля и бърза реакция. Нека работата Ви протича безаварийно!“, пожела на огнеборците кметът.

 

По-рано през деня служителите на местната пожарна, поднесоха цветя на лобното място на своя колега Георги Иванов, който губи живота си на 18.09.1994 г. при пътнотранспортно пришествие след завръщане от служебен дълг, както и на и на гробовете на починали през последните години служители на РСПБЗН-Котел.

 

Ето с какво продължава „Седмицата на пожарната безопасност” в Котел:

 

15.09 – Среща с доброволци от доброволно формирование „П. Берон“ по отношение обществените ползи от доброволчеството, идеи и ценности – уважение на другия, отговорност, солидарност и съпричастност, навременна взаимопомощ. – 9:30 ч. в сградата на РСПБЗН-Котел

 

11 – 15.09. – Публично обявяване пред местните бизнес среди от подкрепа при реализация на конкретни обществени значими дейности, повишаващи информираността и културата на населението по отношение на осигуряването на пожарната безопасност и защитата при бедствия.

 

11 – 17.09 – Изложба на детски рисунки с тематика в областта на ПБЗН. Място: Сградата на РСПБЗН –Котел

 

18.09 от 10:30 ч. – Организиране посещение на деца от СУ „Г.С. Раковски“-начален етап. Провеждане на демонстрации пред децата.

Община Котел

Снимки

Кметът на община Котел поздрави пожарникарите с техния професионален празникКметът на община Котел поздрави пожарникарите с техния професионален празникКметът на община Котел поздрави пожарникарите с техния професионален празник