Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Драматичен театър Търговище гостува в гр. Нова Загора с постановката „Даскалото е COOL“

05 октомври 2023 16:34, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 510
Драматичен театър Търговище гостува в гр. Нова Загора с постановката „Даскалото е COOL“

Драматичен театър Търговище представи „Даскалото е COOL“ пред седмокласници и осмокласници на 5 октомври 2023 г. от 10 ч. в НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“. Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - Нова Загора и е част от програмата на Община Нова Загора по повод празника на града.

Изборът на постановката е свързан с работата по превенция на употребата на наркотични вещества в училищна среда с цел утвърждаване здравословния начин на живот сред подрастващите.

Актьорите от Търговище влязоха в ролите на три успели личности, които се връщат към своите ученически години. Героите на румънския драматург Джордже Кокош преминават през различни етапи в живота си, поставени са пред трудни избори по пътя на своето развитие, пред тях изникват различни предизвикателства. Изкушението да се поддадат на влиянието на наркотични и упойващи вещества, да се откажат ли от мечтите си и колко отдадени могат да бъдат на целта си – тези и други важни въпроси дърпат нишките на действието на сцената.

Темата на постановката е свързана с решенията, които вземат младите хора и как те оказват влияние на живота им. Всеки избира сам посоката, а развръзката е неизбежно последствие на личната отговорност. Много бързо може да се пропилее даденото, младостта и живота, в същото време могат да бъдат постигнати и най-невъзможните мечти.

Увлекателната игра на актьорите под режисурата на Александър Беровски докосна сърцата на младежката публика, която ги дари с ентусиазирани аплодисменти.

Община Нова Загора

Снимки

Драматичен театър Търговище гостува в гр. Нова Загора с постановката „Даскалото е COOL“Драматичен театър Търговище гостува в гр. Нова Загора с постановката „Даскалото е COOL“