Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Състояние на общите ценности на ЕС в България: Евродепутати ще посетят София

11 октомври 2023 08:52, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 395
Европейският парламент

Делегация на комисията по граждански свободи на ЕП ще посети България на 12 и 13 октомври, за да оцени състоянието на демокрацията, принципите на правовата държава и основните права.

 

Членовете на ЕП ще пристигнат в София на 12 октомври, четвъртък, като се предвиждат срещи с министър-председателя Николай Денков и няколко министри; с президента Румен Радев; висши служители на министерствата на правосъдието и на вътрешните работи; както и с представители на гражданското общество и медиите. Тук можете да намерите подробна програма за посещението на делегацията, в която участват:

 

София ин'т Велд (Renew, Нидерландия - председател на делегацията)

Елена Йончева (С&Д, България)

Ерик Маркварт (Зелените/ЕСА, Германия)

Клеър Дейли (Левица, Ирландия)

 

Пресконференция в София

 

В петък от 15.00 ч. (местно време) в Дома на Европа в София, ул. Г. С. Раковски No 124, ще се проведе пресконференция с участието на председателя на делегацията на ЕП София ин'т Велд (Renew, Нидерландия). Ще бъде осигурен превод на български и английски език. Представителите на медиите, които желаят да присъстват на пресконференцията, могат да се регистрират на следния линк: https://shorturl.at/aCYZ2.

 

Контекст

 

Работното посещение в България се организира в рамките на компетенциите на комисията по граждански свободи на Европейския парламент (LIBE) и в съответствие с мандата на работната група по въпросите на демокрацията, принципите на правовата държава и основните права (DRFMG) към тази комисия. Целта на посещението е да бъдат направени преглед и оценка на последните развития в страната във връзка с дейността на работната група, посветена на ситуацията в България.